+385 31 214 046

TVOJ BEAUTY IZBOR

TVOJ BEAUTY IZBOR

Opći uvjeti poslovanja

 1. Bitne informacije
  1. Svi ugovori koji se sklope temeljem kupovine na našoj web stranici ili putem korisničke službe, sklapaju se u Republici Hrvatskoj te za njih vrijede zakoni Republike Hrvatske.
  2. Sve cijene su prikazane s PDV-om. Ako se stopa PDV-a (poreza na dodanu vrijednost) promijeni nakon što naručite, ali prije sklapanja kupoprodajnog ugovora ili isporuke robe, možda ćete morati platiti razliku u nabavnoj cijeni zbog promjene PDV-a. Prodavatelj će vas kontaktirati e-poštom kako bi vas obavijestio o svim dodatnim troškovima ili ćete možda morati podmiriti razliku na temelju odabranog načina plaćanja. Time se osigurava primjena točne stope PDV-a na vašu kupnju.
  3. DC Beauty d.o.o. kao prodavač je dužan izdati račun te ga prijaviti Poreznoj upravi online, a u slučaju tehničkih poteškoća najkasnije 48 sati od izdavanja računa.
  4. Naručivanjem na našoj web trgovini ili putem korisničke službe, prihvaćate svoj račun primiti u elektroničkom obliku. Račun u elektroničkom obliku punopravan je važeći je bez potpisa i pečata. Ukoliko ga želite u pisanom obliku, naglasite to prilikom potvrde narudžbe.
  5. Sve cijene prikazane u web trgovini (s popustom ili bez), važeće su do daljnjeg ili do isteka zaliha.
 2. Uvod
  1. Dobrodošli na našu web stranicu/trgovinu! Ovi uvjeti i odredbe (“Uvjeti”) reguliraju korištenje naših usluga, uključujući kupnju proizvoda ili usluga koje DC Beauty d.o.o. Trg Ante Starčevića 10/1, 31000 Osijek, OIB/EORI: HR(52103074794) nudi i za kupca ili korisnika koji pregledava stranicu, stavlja na raspolaganje za pregledavanje sa svim potrebnim bitnim i dodatnim informacijama. Pristupanjem ili korištenjem naše web stranice/trgovine, potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i da se slažete s ovim Uvjetima. Pretpostavka za sklapanje ugovora o kupoprodaji je suglasnost našim uvjetima poslovanja.
  2. Ovi uvjeti poslovanja primjenjuju se kako korištenjem naše web stranice tako i nabave/prodaje robe putem načina komunikacije koje koristimo s kupcem putem korisničke službe.
  3. Također, ovi uvjeti osiguravaju primjenu identičnog pristupa prema svim našim kupcima, neovisno o tome jesu li naš korisnik ili ne.
 3. Sklapanje kupoprodajnog ugovora:
  1. Kada naručite kod nas, bilo putem web trgovine ili putem korisničke službe  to predstavlja ponudu za kupnju naših proizvoda/usluga.
  2. Narudžba je valjana 7 dana, na vašu e-mail adresu pristići će vam potvrda o izvršenju narudžbe ako ju obavite putem naše web stranice ili ponuda ukoliko narudžbu obavite putem službe za korisnike.
  3. Zadržavamo pravo prihvatiti ili odbiti vašu ponudu prema vlastitom nahođenju.
  4. Konačnom potvrdom kuprodajnog ugovora smatramo slanje narudžbe na naznačenu adresu, za koju ćete dobiti obavijest o poslanoj robi putem e-mail adrese.
  5. Količina proizvoda koja se može naručiti je oblikovana način da se naručuje za osobne potrebe. Pod specifičnim slučajevima se narudžba u količinama koje nisu uobičajene za naručivanje smatra ako je su naručeni proizvodi na popustu ili rasprodaji.
  6. Pritiskom tipke “Naruči“ primamo vašu narudžbu, te se pretpostavlja da ste suglasni s našim uvjetima poslovanja.
  7. Narudžba se skladišti i čuva na razdoblje od deset godina
  8. Krivo navedeni podaci mogu se ispraviti putem korisničke službe ili izmjenom podataka na korisničkom računu koji ste kreirali na našoj web stranici.
  9. U slučaju nesuglasica Prodavatelj i Kupac će prvenstveno nastojati problem riješiti uzajamnim dogovorom, a ako to nije biti moguće, riješenje spora biti će u nadležnost suda u Osijeku.
 4. Otkazivanje ugovora bez navođenja razloga:
  1. Kao potrošač, prema zakonu imate pravo otkazati ugovor s nama u roku od 14 dana od primitka narudžbe, bez navođenja razloga. Da biste ostvarili ovo pravo, morate nas obavijestiti pisanim putem ili putem e-pošte na [email protected] ili pozivom na broj telefona +385 (31) 214 046. Klikom na sljedeću poveznicu možete preuzeti obrazac obavijesti za jednostrani raskid ugovora: Obrazac – Obavijest o jednostranom raskidu ugovora
  2. Ako se odlučite na raskid ugovora, temeljem narudžbe koja je sporna, vraćamo vam kupovnu cijenu robe, a troškove dostave prilikom povrata proizvoda snosi kupac.
  3. Rok za slanje raskida ugovora vrijedi unutar 14 dana unutar kojih vrijedi odustajanje od navedenog ugovora.
  4. Sukladno zakonu, uplatu možemo obaviti tek nakon što naručenu robu pošaljete, a mi primimo u povrat na adresi Trg Ante Starčevića 10/1, 31000 Osijek, Hrvatska i to bez odlaganja u roku od 14 dana.
  5. Ako je prodavač u sklopu ugovora o kupoprodaji naveo i proizvod koji se smatra kao poklon ili je na korištenje dobio poklon ili promotivni materijal koji na sebi ima naznaku vlasništva od strane DC Beauty d.o.o., ima pravo odgoditi povrat kupovne cijene robe dok na navedenu adresu ne primi i poklon ili promotivni materijal. U ovom slučaju, snosite troškove u svezi s povratom robe ukoliko ga šaljete odvojeno do robe koje ste primili prvotno prije slanja odustajanja od ugovora o kupoprodaji.
 5. Odgovornosti kupca prilikom odustajanja od ugovora
  1. Imajte na umu da ste odgovorni za svako umanjenje vrijednosti robe.
  2. Umanjenje vrijednosti smatra se korištenje proizvoda koji je u suprotnosti s prirodom, karakteristikama i funkcijama robe.
  3. Također imajte na umu da nemate pravo odustati od ugovora u navedenim slučajevima: ukoliko je roba koju ste izvadili iz pakiranja i koju nije moguće u pakiranje vratiti iz higijenskih razloga (primjerice otvoreni kozmetički proizvodi i ostali proizvodi koji dolaze u izravan kontakt s kožom).
  4. Također, izuzima se iz prava za raskid ugovora ukoliko je kupac naručio proizvod koji je prema specifikaciji naručen od proizvođača i/ili uvoznika i trebao je biti proizveden (ne radi se o standardnom proizvodu koji proizvođač i/ili uvoznik drži na skladištu – budući da prodavatelj obavijestio kupca) te je proizveden i Prodavatelj ga više ne može opozvati.
  5. Također, izuzima se iz prava za odustajanje od ugovora ukoliko je proizvod u tekućem stanju ili je zaštita koja čuva proizvod o korištenja uklonjena o strane kupca. U tom slučaju kupac nema pravo na povrat tog proizvoda ili se od ukupne narudžbe izuzima kupovna vrijednost oštećenog proizvoda.
  6. Bitno je da kupca u skladu s korištenjem prava raskida ugovora, na vrijeme i bez odlaganja dojavi prodavaču putem e-pošte ili pozivom.
 6. Reklamiranje proizvoda:
  1. U slučaju opravdane reklamacije , a u nemogućnosti isporuke istovrsnog artikla , Prodavatelj će Kupcu ponuditi zamjenski proizvod, a ukoliko ga Kupac ne prihvati prodavatelj će bez odlaganja unutar 14 dana vratiti cjelokupni primljeni iznos koji je Kupac uplatio Prodavatelju na transakcijski račun.
  2. Također možete zatražiti da se greška ispravi zamjenom ili popravkom. Ukoliko zamjena proizvoda s greškom za nas nije izvediva ili prihvatljiva, imate pravo na popust na kupoprodajnu cijenu, a ako je greška bitna, imate pravo odustati od kupoprodajnog ugovora. Prethodno navedena prava možete ostvariti i ako se pogreška kasnije otkrije.
  3. Slike proizvoda u našoj e-trgovini su samo ilustracije radi i ne predstavljaju obvezujući prikaz svojstva robe (primjerice pakiranje se može razlikovati zbog promjena od strane proizvođača).
  4. Svaka promijena i odluka o reklamaciji donosi se bez odlaganje. Procesuiranje reklamacije i sve situacije koje nastanu tijekom riješavanja same reklamacije riješavam se u normalnom vremenskom periodu ne dužim od 30 dana.. U suprotnom, imat ćete pravo na odustajanje od kupoprodajnog ugovora. Neophodno je osigurati punu suradnju s Vaše strane kako bismo poštovali gore navedeni vremenski rok.
 7. Jamstvo proizvoda
  1. Kupcu jamčimo sva prava koja mu primjenom Zakona o obveznim odnosima i Zakona o zaštiti potrošača pripadaju. Za ispravno funkcioniranje proizvoda jamči proizvođač i/ ili uvoznik ,a sve u skladu sa jamstvenom izjavom koja je dostavljena uz proizvod, Prodavatelj će pružiti Kupcu svaku moguću pomoć u osiguravanju njegovih prava koja mu pripadaju po jamstvenoj izjavi i zakonu.
  2. Prodavatelj uz naručenu robu dostavlja Kupcu i jamstveni list proizvođača odnosno uvoznika koji jamči ispravno funkcioniranje uređaja ako se koristi u skladu sa uputama i karakteristikama uređaja te rok u kojem osigurava servisiranje i prodaju zamjenskih dijelova.
  3. Ukoliko kod stavljanja uređaja u funkciju Kupac utvrdi da isti ne funkcionira na propisni način dužan je o tome odmah obavijestiti Prodavatelja koji će bez odlaganja osigurati kod ovlaštenog servisa ( u skladu sa jamstvenim uvjetima) provjeru ispravnosti uređaja i otklanjanje smetnji.
  4. Ukoliko ovlašteni servis utvrdi grešku koju ne može otkloniti ili koja traži zahvat na uređaju koji Kupac ne želi prihvatiti Prodavatelj će dogovoriti sa proizvođačem /uvoznikom zamjenu uređaja novim.
  5. Troškovi transporta uređaja priznaju se Kupcu u skladu sa Jamstvenim uvjetima.
  6. Pojedini proizvođači i uvoznici svoje Garantne/Jamstvene izjave stavljaju unutar ambalaže ili samog proizvoda koji zatim pečate ili pakiraju tzv. „Blister pakovanjem“. Za ove proizvode Prodavatelj ne ovjerava garancije/jamstvene listove prije isporuke robe ali oni vrijede uz predočenje ovjerenog Računa Koji je Kupac primio od Prodavatelja.
  7. Kupac može Prodavatelju dostavit neovjerenu jamstvenu izjavu i ista će biti ovjerena i vraćena Kupcu bez odlaganja.
  8. Ovjereni jamstveni list i original računa Prodavatelja Kupac je obavezan čuvati jer temeljem njih ostvaruje svoja prava.
 8. Načini plaćanja i dostave:
  1. Prihvaćamo različite načine plaćanja, uključujući, ali ne ograničavajući se na kreditne kartice, debitne kartice i sustave plaćanja na mreži.
  2. Ukupna cijena vaše narudžbe, uključujući sve primjenjive poreze i naknade za dostavu, bit će prikazana na blagajni.
  3. Plaćanje mora biti izvršeno u cijelosti prije nego što možemo obraditi i poslati vašu narudžbu.
  4. Naručene proizvode s troškovima dostave (ako ih ima), kupac će prodavatelju platiti kreditnom karticom, pouzećem prilikom dostave robe (DPD/GLS) ili virmanskom uplatom na internetskoj stranici prodavatelja preko Monri WebPay-a s Visa, Visa Premium ili MasterCard karticama. U slučaju da kupac naruči robu i odbije je primiti, prodavatelj ima pravo tražiti od kupca nadoknadu poštanskih i vlastitih manipulativnih troškova.
  5. Uložit ćemo razumne napore da isporučimo vašu narudžbu unutar dogovorenog vremenskog okvira, ali ne možemo biti odgovorni za kašnjenja izvan naše kontrole, kao što su kašnjenja prijevoznika ili nepredviđene okolnosti.
  6. Na našoj web trgovini nudimo plaćanje Općom uplatnicom, plaćanje dostavnoj službi pouzeće ili kartičnom plaćanjem.
  7. Svi navedeni načini plaćanja koji se nude, kao i cijene vidljive su ovdje.
  8. Navedeni rokovi isporuke temelje se na očekivanjima po kojima su dogovoreni uvjeti isporuke od strane dostavnih služba s kojima surađujemo. U određenim uvjetima zadržavamo pravo pružanja isporuke bez naknade, ukoliko se na web stranici naglasi besplatna dostava, u tom slučaju naknada prijevozniku je naša odgovornost.
  9. Prijevoznike i načine dostave s cijenama opisani su ovdje.
 9. Uvjeti u vezi s popustima, darovima i kuponima:
  1. Svi popusti, darovi ili kuponi koje nudimo podliježu određenim uvjetima i odredbama, koji mogu uključivati datume isteka, ograničenja upotrebe i ograničenja kombiniranja više ponuda.
  2. Pregledajte i pridržavajte se ovih uvjeta prilikom iskorištavanja bilo kakvih popusta, darova ili kupona.
  3. Popusti, darovi ili kuponi ne mogu se prenositi, povratiti ili zamijeniti za gotovinu, osim ako nije drugačije navedeno.
  4. Nakon obavljene kupnje, na svoju e-poštu možete dobiti upitnike s naše strane ili od treće strane radi ocjene usluge i proizvoda koje ste primili. Unaprijed se zahvaljujemo na sudjelovanju u popunjavanju.
 10. Odgovornost prodavatelja i kupca
  1. Odgovornost prodavatelja i kupca Prodavatelj je prema pravu EU-a (Direktiva 1999/44/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 25. svibnja 1999. te čl. 422. Zakona o obveznim odnosima) odgovoran za nesukladnost koja postane očita u roku od dvije godine od isporuke robe.
  2. Odgovornost Prodavatelja je ograničena do vrijednosti kupljene robe u trenutku plaćanja.
  3. Kupac je prilikom uručenja kupljene robe dužan provjeriti sadržaj pošiljke za sve pripadajuće dijelove navedene u specifikaciji proizvođača. Kupac je dužan bez odlaganja robu pregledati i u roku od 8 dana obavijestiti Prodavatelja o vidljivim nedostacima robe.
  4. Ako roba ima vidna oštećenja, nedostatke ili se radi o robi koju Kupac nije naručio, Kupac nije dužan preuzeti proizvode, već ih može vratiti kurirskoj službi te obavijestiti Prodavatelja o uočenim nedostacima. Kupac u tom slučaju ima pravo zatražiti zamjensku robu ili zatražiti povrat sredstava. Prodavatelj je dužan Kupca obavijestiti na e-mail adresu o mogućem roku nove isporuke. Kupac tada može prihvatiti novi rok isporuke ili otkazati narudžbu. Odluči li se Kupac na otkazivanje narudžbe, a roba je već plaćena kreditnom karticom, prodavatelj će vratiti novac uplatom na račun Kupca najkasnije u roku od 30 dana od dana primitka uplaćenog iznosa.
  5. Ukoliko Kupac ili ovlašteni preuzimatelj prilikom same dostave ne bude na adresi dostave roba će se privremeno zadržati u poštanskom uredu ili kod lokalne/regionalne jedinice kurirske službe, a o čemu Kupcu treba biti ostavljena obavijest sa točnim podacima..
  6. Prodavatelj ne može garantirati i odgovarati za brzinu i uspješnost dostave od strane kurirske službe niti snositi bilo kakve posljedice vezane uz istu.
  7. Prodavatelj se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja bi mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup Stranici i podacima pohranjenim na istim uređajima prilikom korištenja Stranice ukoliko je ista nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa i sl. te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj. Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje Stranice.
  8. Odgovornost za materijalne nedostatke – DCBeauty d.o.o. Odgovara za materijalne nedostatke proizvoda koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske, posebice Zakona o obveznim odnosima.
 11. Zaključak:
  1. Ovi Uvjeti čine cjelokupni ugovor između vas i nas u vezi s korištenjem naših usluga i zamjenjuju sve druge ugovore ili dogovore, bilo pisane ili usmene, koji se odnose na predmet ovdje. Zadržavamo pravo ažuriranja ili izmjene ovih Uvjeta u bilo kojem trenutku bez prethodne obavijesti. Vaša je odgovornost pregledati najnoviju verziju ovih Uvjeta i pridržavati se iste. Ako se utvrdi da je bilo koja odredba u ovim Uvjetima nevaljana ili neprovediva, preostale odredbe će i dalje biti valjane i provedive u najvećoj mjeri dopuštenoj zakonom. Naš neuspjeh da provedemo bilo koju odredbu ovih Uvjeta neće se smatrati odricanjem od takve odredbe ili bilo koje druge odredbe. Ovi Uvjeti podliježu i tumače se u skladu sa zakonima Republike Hrvatske. Svi sporovi proizašli iz ili u vezi s ovim Uvjetima rješavat će se pregovorima u dobroj vjeri. Ako se ne može postići rješenje, sporovi će biti podložni isključivoj nadležnosti sudova u Osijeku.
 1.  

Ažurirano na dan [07.04.2023.]

Preuzmi: Opći uvjeti poslovanja

Imate pitanje?
Pošaljite nam upit putem sljedećeg obrasca.
Naša korisnička služba će Vam odgovoriti u najbržem mogućem roku.

Jedini Beauty račun koji ti treba...